Dupa discursul pe care l-a sustinut dl. Moisescu evenimentul a fost un BTL foarte reusit pentru carnatii de Plescoi. Discursul a fost ales prost pentru o lucrare de sculptura asociata cu expozitia de fotografie, dar excelent pentru marca Plescoi.
De ce e Eva din Plescoi? Povestea este la fel de dramatica ca si imaginea Evei din expozitie. Femeile din Plescoi sunt pastratoare ale traditiei romanesti. Acum ceva ani ele nu aveau voie sa produca acesti carnati. Erau inchise si pedepsite, dar desi amenintate, au tinut vie traditia carnatilor.
In plus, in expozitie, conceptul "Eva" se asociaza cu cel de "protest impotriva fast-food-ului".
Denotatia evenimentului consta in prima femeie si primul carnat din Romania.
Conotatiile merg mai mult inspre zona artificialului, a batranetii si a demonetizarii. Eva nu mai este femeia tanara, aceasta ipostaza s-a schimbat, Eva a imbatranit. Desi aceasta ipostaza ii confera mai multa autoritate in fata publicului larg, conceptul explica faptul ca daca nu o readucem in atentie riscam sa o ingropam de tot pe Eva, sa o uitam.
Asocierea cu carnatii acum este evidenta. Ingropam traditiile pentru ca nu ne mai ocupam de ele. Desi acestea au multa istorie in spate, daca nu le readucem in discutie le uitam si valoarea lor se demonetizeaza. Iar carnatii sunt foarte buni! :))
joi, 20 septembrie 2007
Eva a trait la Plescoi
Labels: aplicabil in publicitate cu filtru semiotic, conotatie, context, denotatie, semnificant, semnificat de Corina Bordeianu
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu