In fiecare zi mai apare un constructor care vrea sa constriasca in Bucuresti. Afacerea incepe sa mearga foarte bine si in Constanta. Blocuri noi si frumoase pentru multe publicuri tinta.
Niciunul nu se adreseaza insa unui segment mai restrans. Celor carora le place sa gandeasca mai mult locuinta. Toti constructorii isi impun furnizorii. Nu poti cumpara lavabila decat de la Atlas si numai faianta Marazzi. Nu au decat 20 de culori disponibile, niciuna nu e cum ai visat. Doua tipuri de usi, un singur tip de tamplarie pentru geamuri, un singur tip de parchet in 5 culori.
Nicun constructor nu se gandeste sa comunice "DIY". (do it yourself) Alegerea finisajelor este foarte importanta si ia ceva timp. Clientii isi permit sa se implice in aceste decizii, ei au timpul necesar, caci nu si-au facut credit degeaba. Dar nimeni nu le cere parerea.
In aceste conditii, chiar daca un apartament este mult mai spatios, ma intreb in cat timp vor opta romanii sa isi inchida balcoanele, doar asa, ca sa mai faca ceva. Sau in cat timp isi vor sparge peretii de rigips din casa. E adevarat, e dreptul lor, dar de ce sa nu ii implici de la inceput? De ce sa nu ii dai toate optiunile de la inceput?
luni, 10 septembrie 2007
Rezidentiale
Labels: aplicabil in publicitate cu filtru semiotic, strategie de Corina Bordeianu
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 comentarii:
eh. mai sunt si unele firme care s-au gandit, depinde cat vor sa te "stoarca" ca si parhetul, si varul, si tamplaria aduce niste comisioane :P
eu unul lucrez acum pentru un dezvoltator al unui proiect rezidential, pentru care prima lui dorinta a fost sa implice cat mai mult clientul final. probabil faptul ca a lucrat vreo 20 de ani prin strainatate l-a mai luminat putin...
deci se poate!
ce-i drept, momentan doar in Suceava, dupa cum vad :P
da, un fel de user generated content in constructii :) sa strangi mai intai 100 de oameni, sa-i intrebi pe fiecare cum ar vrea sa arate, etc., apoi sa incepi sa construiesti efectiv
imi imaginez produsul final: o cladire cu balcoane asezate aleator pe suprafata blocului, cu jumatate de sala de fitness si piscina, si colorata in patratele, fiecare apartament, altfel :)
eh dana, dai mult de munca arhtectului :P
Proro, bne de stiut ca se poate gandi asa ceva.
Dana, nu ma refeream la aspectul exterior al blocului. Poate ca prin contract se poate stipula ca nu poti sa schimbi aspectul exterior al blocului - ca pe vremea lui Piticu, de nu puteai sa-ti inchizi balconul - era lege!
Dar se poate comunica faptul ca pe interior faci ce vrei tu, sau ca ai mai multe optiuni. Romanii sunt individualisti. Daca observi putin balcoanele blocurilor sunt foarte diferite! Chiar si cele inchise dupa 90. Sunt multe feluri de a-ti inchide balconul, de a-l vopsi. Putine sunt asemanatoare pe aceeasi scara.
Stiu, tu erai serioasa, dar intre timp imaginatia mea aluat-o un pic inainte :)
Trimiteți un comentariu