Imi asum riscul de a fi doar pe jumatate de acord cu Dan Popescu.
Sunt de acord cu Masca / persona - rolul pe care noi il jucam in fata altora in diferite situatii sociale, dar masca din light-box-urile lui Catalin mimeaza individualitatea si da iluzia individualitatii. Ea ascunde adevarul, fiindca nu exprima numai aparenta sociala a unui om iar omul se lasa devorat de monstrul social din el, fara sa vrea.
Ceea ce vreau sa spun este ca omul nu se insingureaza ci urmareste acelasi tipar din situatiile conflictuale din timpul zilei. Masca il obliga sa se poarte la fel cu cei din jurul lui; il constrange sa aiba aceleasi reactii in diferite situatii. Problema e ca omul uita sa isi transpuna dispoziitile pozitive in masca si o incarca de nagativism.
Iar asta este o conscinta a societatii de consum si a incercarii frustrante de a ne imbunatati viata, cand, de fapt, uitam ca viata noastra e buna.
miercuri, 28 noiembrie 2007
Innosins
Labels: aplicabil in publicitate cu filtru semiotic de Corina Bordeianu
duminică, 25 noiembrie 2007
Un pas face diferenta
Adverising stuff
Am fost saptamana asta la Inpire 2008 si Zilele Biz - sectiunea de Marketing si Adverising. Am vazut cum literalmente industria publicitatii iti mananca zilele. Ma refer la blogging live. Foarte comic, dar util.
O concluzie importanta a saptamanii a fost moartea publicitatii traditionale. Trebuie sa ne luptam mai mult pentru a face un brand sa vorbeasca. Un "Key visual" nu este suficient, povestea din spatele lui trebuie sa il faca relevant. Trebuie sa ne luptam mai mult pentru a ne diferentia povestile. O sursa ar fi "consumer generated content". Alta ar fi bugetele.
Media traditionala pe de alta parte va suferi cateva transformari bine meritate. Sper din tot sufletul sa scapam de publicitatea din cutia postala si sa se dezvolte mai mult cea pe internet. Am si o imagine argument.
joi, 15 noiembrie 2007
miercuri, 14 noiembrie 2007
Ce marci de zahar cunoasteti?
Lansez si eu un mini omnibus.
Va rog sa imi spuneti toate marcile care va vin in minte.
Multam!
Update. Imi pare rau ca nu mi-au raspuns mai multi, dar conceptul e urmatorul: Diamant ia din capitalul de imagine al altor marci pentru ca se numeste Kristal (sau Cristal - depinde pe ce parte a ambalajului te uiti). Desi dupa normele europene nu mai au voie sa scrie Cristal pe ambalaj ci "Zahar Alb". Dar ei, si multi altii continua sa o faca. Si in mintea consumatorului razuna clar si indraznet ca marca unica "Cristal", in loc de Margaritar, Coronita, Lemarco, etc.
De ce?
marți, 13 noiembrie 2007
Cum te lasi influentat de context
vineri, 9 noiembrie 2007
joi, 8 noiembrie 2007
Revolta impotriva consumerismului
Incepem sa luptam impotriva consumerismului?
Am vazut la Carrefour preturi mult mai mari decat in alte magazine - pentru anumite categorii de produse, si nimeni nu sesizeaza, dar magazinul e plin! Adaosul lor comercial este mult mai mare decat spre exemplu un magazin din Cocor si pe de alta parte comunica "platesti unu si jumatate e gratis".
E cumva Carrefour centrat pe nevoile tale? ("consumer centric")
Traim cu asta fara sa ne revoltam sau sesizam?
Cand vor comunica "mancare putina, dar buna"?
Am gasit aici un proiect interesant - simplicitate voluntara. Redau textul de acolo pur si simplu pentru ca este convingator:
"Traiul simplu (numit si “simplicitate voluntara”) inseamna o viata examinata – adica cea in care omul a decis ceea ce este principal sau “suficient”, scapand de restul. Trairea simpla nu implica respectarea unui set de reguli stricte, ci mai degraba il obliga pe individ sa fie consecvent cu sine insusi si sa delibereze.
Artistii pot urmarii simplicitatea vietii in diferite feluri, si din mai multe motive, cum ar fi revolta impotriva consumerismului, a materialismului sau a agitatiei urbane. In reprezentari, unii pot alege accentuarea “vesticizarii societatii”, in timp ce altii creeaza intr-o maniera simplista, din motive estetice personale sau un simt al corectitudinii.
Expozitia Simple Living va prezenta o serie de proiecte video (toate avand un caracter descriptiv), apartinand tinerei generatii de artisti din Republica Ceha, care vor arata ce e simplicitate si ce nu, si in ce masura aceasta simplicitate poate avea un efect transformator asupra discursului public despre arta contemporana.
http://www.brukenthalmuseum.ro/
http://www.sibiu2007.ro/
Labels: aplicabil in publicitate cu filtru semiotic, conotatie de Corina Bordeianu
marți, 6 noiembrie 2007
Un neconventional pentru Apa Nova.
Dupa o campanie in care bucurestenii ar trebui sa invete sa-si mai iubeasca orasul, iata cat de mult isi iubesc locurile de parcare:).
Apa Nova, inainte sa comunici, de ce nu te-ai gandit ca tot bugetul ar putea fi redirectionat catre solicitarile din Bucuresti?
Sincer, eu ca si consumator, nu am solicitat sa ma faci sa imi iubesc orasul!
sâmbătă, 3 noiembrie 2007
Incepem recrutarile pentru Jr Communication Planner
Nu trebuie sa fi lucrat in publicitate, dar trebuie sa fii un consumator de publicitate. Trebuie sa ai la indemana Campaign, iqads, sa citesti bloguri si sa ai habar ce se intampla in orasul tau. Poate chiar sa poti face o caracterizare a zonei Colentina vs Titan.
Poate ca inca nu ai vocabularul unui publicitar, dar e absolut necesar sa faci zapping cand e televizorul deschis si sa te relaxezi in fata unui calup publicitar pana cand cineva iti spune "destul, ne-am saturat!" :).
Daca pana acum nu ai scanat televizorul pentru a cauta o reclama, nu-ti trimite cv-ul la corina.bordeianu@starlink.ro
De ce ai alege Starlink?
1. O serie de traininguri pe strategie si cercetare
2. Lucrul pe clienti mari, multi-nationali sau mici, nationali, dar cu potential urias de comunicare pentru la anu'
3. Acces la know-how-ul agentiei
4. Acces la masa de "ping-pong" si la cea de fussball
5. Acces liber la petrecerile Starlink - cel putin una pe luna
A, si e absolut necesar sa stii cateva campanii Starlink.