joi, 19 iunie 2008

Concluziile intrebarii:

A. Cine este frumoasa si devreme acasa:

Primele frumoase: personajele care la un moment dat al vietii au suferit, respectiv Alba ca Zapada care avea o mama vitrega foarte frumoasa, Cenusareasa care avea mama vitrega sau surori foarte urate si invidioase pe frumusetea ei si Ileana Cosanzana sechestrata in turn. Daca tot au suferit, sa le atribuim valori pozitive. :) (25 de persoane)

A doua frumoasa: propria proiectie a aceastei reprezentari sintagmatice. (18 persoane)
Pentru ca mama ne spunea sa fim asa cand eram mici, ducem aceasta perceptie si cand suntem mari. Ne place sa credem ca suntem asa, desi persoanele carora le-am dat sa raspunda la intrebare nu ajung niciodata acasa la ora 16.30, ca o adevarata femeie "devreme acasa".

Totusi, daca nu ne vedem noi ca frumoase si devreme acasa, atribuim aceasta caracteristica celei care ne-a zis sa fim asa, logic, nu? (11 persoane) Daca nu sunt eu, macar tu sa fii si daca nici mama nu e atunci ...

B. Cine nu este frumoasa si devreme acasa:

Capra cu trei iez
i nu este frumoasa, iar atunci cand lupul i-a mancat iezii, probabil ca petrecuse prea mult timp la piata barfind cu vanzatoarele de flori despre ultimele curente in decoratiuni interioare si din acest motiv nu este considerata nici devreme acasa.

Baba Oarba ori este devreme acasa pentru ca ne jucam noi cand eram mici "baba oarba", si ne chema mama la masa, ori este frumoasa pentru ca este oarba si nu poate sa se vada. Nu poate fi si frumoasa si devreme acasa.

Niciun comentariu: