joi, 27 noiembrie 2008

Ro Archive


Am fost aseara la Centrul Ceh la prezentarea proiectului Ro Archive, initiat de arhitectul si artistul vizual Iosif Kiraly si coordonat stiintific de prof. univ. dr. Mihail Manescu in cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti.

Pe langa conceptul pe care il puteti citi pe site si faptul ca asa va exista o baza de imagini uriasa ce va putea fi folosita de toata lume, jurnalisti, publicitari, antropologi, etc, ceea ce am mai observat cu ochiul semioticianului - in fotografiile proiectate in timpul prezentarii - este o lipsa de putere de inglobare a oricarei culturi intrate pe teritoriul romanesc.

Parca am fi mereu beti. Nu putem copia in intregime o chestie din alta cultura dar nici nu o putem trece prin filtru propriu. Totul este gandit si finisat pe jumatate iar filtrul gandirii este umbrit de substante distrsuctive. Un abtibild cu Wrigley inca mai rezolva vitrina din cornier ruginit si un scaun vechi de barbier completeaza mobilierul ieftin din panel proaspat. Frumosul este in deconstructie. Si tare m-as fi bucurat sa pot vorbi de deconstructivism, dar totul este rodul lipsei de control asupra cognitiei.

4 comentarii:

Anonim spunea...

suntem niste ciori vopsite. formele fara fond.

Blog de distractie spunea...


jaluzele verticale

webdesign

cosmetice naturale

tamplarie pvc termopan

vacanta mare

promovare website

masaj erotic

jaluzele bucuresti

ferestre pvc usi pvc

ferestre lemn stratificat

dezinsectie deratizare

chestionare auto

videochat

firme constructii

iulian zaharia spunea...

ai spam pe blog, ceea ce e bine. :) inseamna ca te citeste lumea si ai expunere. si desi nu pare, e si un comentariu propriu-zis la ceea ce ai scris tu. :D

Anonim spunea...

@Iulian,bai, da, e nasol! :))