miercuri, 25 iulie 2007

definitii semiotice - SaussurePentru Saussure, semnul este un obiect fizic cu semnificaţie sau “un semn constând din semnificant şi semnificat”.

Semnificantul este imaginea semnului aşa cum îl percepem – urma pe hârtie sau sunetele în aer.

Semnificatul este conceptul mental la care se referă. Acest concept mental este cam acelaşi la toţi membrii aceleiaşi culturi, care vorbesc aceeaşi limbă.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ma mira ca ai avut rabdare sa editezi toate astea. Pur si simplu transcrii din carte - sau sunt si analize individuale? (Ca sa stiu cat de critic sa fiu)

Anonim spunea...

loool cred ca am avut multa rabdare :)) dar mai multa rabdare se pare ca ai cand citesti de pe un blog mult din urma. Sunt pur si simplu niste notite care ma ajuta sa nu pierd din vedere contextul. Oricum, felicitari! Si stii cum e cu canalu, daca nu vrei sa te uiti il schimbi :).

Multumesc pentru vizita!

Anonim spunea...

Am luat bataie la ad-ul cu Ravensburger acum cinci minute. Urasc blogul asta al tau, nu aveam voie sa pierd pe teren propriu! Stiam teoria - am devenit un tocilar de cacat. Stiu prea multa teorie, asta e, in timp ce ma gandeam daca Greimas si principiul antagonismului or fi acelasi lucru - am pierdut. (Totusi, cum pot fi pietrele si "daramatura" si "munca" din moment ce acestea ar trebui sa fie opuse?)

Anonim spunea...

@anonim astept o interpretare logica atunci. este mega interesant ceea ce ai observat.