marți, 24 martie 2009

Paralela

Am 3 filme seriale pe care le urmaresc cu pasiune, pentru ca nu am televizor si pentru ca le primesc de la Matusa din America: House MD, Grey's Anatomy si Lost. Fiecare serial are farmecul lui si punctul diferentiator usor de remarcat. House MD il are pe Hugh Laurie, un actor britanic caruia i-a mers mai bine in state. Lost are povestea fantastica a experimentelor umane din anii 70, iar Grey's Anatomy are un soundtrack minunat si promoveaza artisti buni, cum ar fi The Fray, Anna Nalick, Ingrid Michaelson, Coldplay, Josh Radin, Colbie Caillat sau altii.

In timpul asta la noi se promoveaza povesti despre tigani sau despre oameni care viseaza sa plece din Romania, impreuna cu muzicienii aferenti (Loredana sau Komornik). Nimic nou. Poate usor diferit cazul Loredana care se inspira din muzica tiganeasca dar care in final ajunge sa promoveaze aceeasi imagine pe care o stim de multa vreme: fuste lungi si voie buna.

Si totusi, daca am vrea, am avea de unde sa alegem, exista suficiente talente. Nu trebuie sa ii promovam mereu pe aceeasi (fac un apropo catre cei care il tot chema pe Moga sa mai compuna o melodie, Moga, marele artist al Romaniei, acest Horia Moculescu mai tanar care scrie numai cand are chef). Putem sa facem un minim efort si sa cautam compozitori mai creativi. Eu am gasit 2, voi poate aveti mai mult noroc dar le luati si pe ele in considerare:



5 comentarii:

Anonim spunea...

pai cum, nici o comedie?
eu iti recomand 30 rock.
iar colegul adi iti recomanda curb your enthusiasm.
;)

iulian zaharia spunea...

prison break e ultimate

Corina spunea...

prison break ar fi fost un film artistic fain, dar asa... l-au lungit prea mult!

iulian zaharia spunea...

nu mai scrii pe blog? ;;)

Corina spunea...

@Iulian bnu-mi atrage nimic atentia. ma cam framanta asta.
@dan am incercat 30 rock, dar nu mi se potriveste. Curb your enthusiasm nu am gasit. Multam pt recomandare, oricum :).