marți, 12 mai 2009

Un alt viral romanesc 100%Avem de a face aici cu exemplul afacerezei sau al intelectualului in devenire care n-are cu cine sa se inteleaga.

Sinopsis
Doi mogaldani de paza, badigardus retardus, ofera intrare libera intr-un club, Office a fost sa fie, doar celor care stiu matematica. De ce? Pentru ca este seara de matematica. Logic! Dar, pentru ca un fraier si-a permis sa iasa in oras cu o pitipoanca de companie, trebuie scos la tabla si oferit ca exemplu celorlati ca el. Sa ii dam ceva greu de rezolvat, ceva de care nu ar avea cum sa isi aduca aminte din scoala. Unul dintre mogaldani se razvrateste, recunoaste si el ca Teorema lui Lagrance este o sarcina prea grea, chiar daca este un fraier care probabil a invatat ceva matematica la viata lui. Totusi, sarcina este data pentru ca oricum e doar o discutie civilizata. Nu e ca si cum l-ar frige la palme daca nu stie raspunsul. Insa, mogaldanul de paza avusese intuitie buna, deoarece fraierul de biblioteca se incurca si greseste, vinovati fiind probabil hormonii care sareau deja dupa pitzi.

Analize si comentarii
Intrebarea e ce cacat cauta fraierul asta la club! Nu putea sa mearga intr-o cafenea? Nu putea sa isi gaseasca alta fraiera? Nu putea pentru ca altfel nu am mai fi avut parte de acest superb exemplar de viral autoton.

Ne place sa stim ca unii romani inca mai repeta din cand in cand, in gand, teoreme si idei de neinteles; sa stim ca in Romania mai avem exemplare de cetateni care participa la olimpiade interantionale si ridica astfel media de inteligenta a tarii; ca avem niste tovarasi care ne pot scoate din rahatul in care un deputat danez ne-a bagat. Sunt romanii la fel de prosti ca bulgarii? Nu domne, si noi putem participa la luarea de decizii importante, doar ca noi o facem in timp ce bem o bere cu Becali sau conducem mahmuri dupa ce echipa preferata de fotbal a castigat.

Ultimul viral despre care am scris este exact opusul acestuia, tot o incercare de educatie prin exemplu negativ. Dar, oricat de lipsita de judecata ar fi atitudinea de prostie propagata, macar incearca o luare de pozitie. WTF, n-ai nimic de zis?

Patru studenti ai Facultatii de Comunicare si Relatii Publice – SNSPA au realizat o campanie si un chestionar, cu ajutorul carora vor sa afle cum isi vad romanii cu adevarat tara. Poate avem ceva de spus. Poate ca daca stim pe ce directie sa mergem vom evita sa promovam mogaldanii si pitzipoancele.

Cine nu a completat inca chestionarul, care apropo mi se pare foarte bun, o poate face de aici.

2 comentarii:

dan spunea...

misto :)

Anonim spunea...

@dan ce e misto?