miercuri, 12 august 2009

Este Smart-phone-ul un organ care dicteaza ritmul vietii sau e doar o prelungire a modului de gandire?

Fie ca e telefonul personal fie ca este cel de serviciu, zeci de mii de romani il folosesc zilnic dar nu constientizeaza cat de mult le-a schimbat modul de gandire, intr-un timp foarte scurt. Daca initial le era suficient sa vorbeasca la telefon sau sa citeasca un e-mail urgent, actualmente telefonul se impune in nevoile utilizatorului cu diverse aplicatii ce provoaca tipuri diferite de rationamente.

Reflectarea realitatii si memoria sunt acum direct corelate cu modul in care telefonul poate lansa anumite aplicatii. De exemplu cum cauti un videoclip pe iphone versus cum il cauti pe blackberry. La cel din urma trebuie sa astepti sa ajungi la un computer. Astfel gandirea e oprita, pentru ca desi are nevoie de acea informatie, mental va trebui sa astepte pana sa o primeasca.

Pe langa fluxul informational alert din mintea utilizatorului un alt aspect care se modifica usor este activarea mai rapida a functiei de individualizare, deoarece pe plan mental cu ajutorul telefonului individul se pune in evidenta si se deosebeste de ceilalti indivizi, lucru ce ii confera incredere si un sentiment de convingere ca este mai bun decat altii. (+)

Niciun comentariu: