Daca anul trecut Kraft a lansat un blog dedicat tinerilor si interesului lor principal muzica, ma refer la musicchat, anul acesta a lansat blogul Jacobs: coffeechat. (de unde am luat si poza de alaturi)
Oricat de "branded" mi se pare, am incercat sa trec peste acest mic inconvenient si sa inteleg ce se intampla defapt acolo. Din primul articol imi dau seama ca Alice Nastase ne invita la o cafea. Bun, urmatoarea intrebare: cine e Alice. Recunosc am auzit si am rasfoit revista Tango, doar lucrez intr-o agentie de media, dar nu am intrat niciodata pe blogul lui Alice.
Va invit la o scurta incursiune pe acest blog. E o lume diferita de ce stiu sau ce am cuprins pana acum cu mintea, o lume metaforica si metonimica. Viata are alte formele si imi dau seama ca femeile traiesc altfel decat traiesc eu. Poate de vina este mediul in care lucrez, mult prea pragmatic, axat pe sarcini si chestii implementabile. Totusi citind cateva articole de pe blog si cateva comentarii mi-am adus aminte de scoala generala. Nu voi deveni acum melancolica, vreau doar sa inteleg de ce nu ma vad printre femeile de pe blogul coffeechat.
Am urat din scoala generala poeziile si nu le-am inteles rostul. Nu intelegeam de ce trebuie sa le invat pe de rost, atat timp cat ele nu au un fir epic (asa cum e Scrisoarea a IIIa) si nu au un continut pe care eu sa il pot povesti mai departe. Metaforele in poezie mi se pareau o tristete care tre ajuta sa scapi de niste ganduri false. Poezia o vedeam ca pe o traire interioara foarte personala, a poetilor care isi doreau sa imparta cu cineva sentimentele lor. Niste trairi pe care eu nu le-am simtit si nu le-am incercat vreodata si ma gandeam atunci ca nici nu as putea sa ajung vreoadata cu mintea acolo.
Totusi, am ajuns acum. Nu pot sa zic ca am avut aceeasi reactie organica precum in scoala generala, dar, ceva a fost acolo. Am vazut-o pe mama printre aceste femei (careia i-am si dat blogul si am invitat-o sa comentreze pe el: o gasiti cu nick-ul Mariana). Am vazut multe femei cu sentimentele pierdute prin cafenele si ceainarii si femei care vor sa impartaseasca cuiva senzatiilor lor de zi cu zi. Mame, gospodine, femei cu parul vopsit si femei care merg in Unirii sa isi cumpere haine. Femei care citesc Minulescu si care descopera poeti noi, contemporani.
Nu am vazut nimic rau in asta. Sunt femei care vor sa stie si alte femei ce fac ele, cum gandesc ele si cat de pline de dragoste si sentimente sunt.
Intrebarea este se discuta toate astea la o cafea? Vor vorbi femeile de pe blog la o cafea (offline) despre poezii si se vor exprima la fel de metaforic? Eu nu cred asta, ceea ce cred insa este ca in interiorul lor asa gandesc, cu subintelesuri, aluzii si multe "expresii sufletesti". Iar spatiul online le ofera intimitatea necesara ca ele sa se desfasoare cum isi doresc.
miercuri, 27 mai 2009
Sa vorbim la o cafea
I Love My Dog
Ai o comunitate, un context deja existent in care arunci o intrebare. Rezultatul: daca ar fi fost relevante pentru caini rabdarile prajite, pe astea le-ar fi scos pe piata. Asa au scos mancare cu oua si sunca prajita. Atat de sanatos, atat de gustos!
vineri, 22 mai 2009
Ariel
Via
Un print din Mumbai care simbolizeaza tortura, sub indemnul de a te opri sa fii rau cu hainele tale. Nu imi dau seama in ce masura un astfel de print conota imagini din viata reala a indienilor, suferinte fizice sau morale, schingiuri, pedepse pe nedrept, sau reprezinta un apel la drepturile omului. Poate cineva sa se simta ofensat la vederea acestei campanii, sau poate este un mod simpatic si relevant de a te conecta la realitatea consumatorilor si a activitatilor lor gospodaresti?
joi, 14 mai 2009
Cautati diferentele
Care e deosebirea dintre mogaldanii de discoteca care dau lectii de matematica si publicitarii din Costache Macelarul care se inspira din viata reala?
miercuri, 13 mai 2009
marți, 12 mai 2009
luni, 11 mai 2009
Buna idee!
Sa mai golim putin spatiul public si sa il oferim publiului, cel care este de fapt stapan pe spatiul super aglomerat si trist.
Ar putea vreun client, care investeste mult in publicitatea stradala, sa renunte la acest mediu si sa il lase in folosinta noastra? Sa recunoasca faptul ca publicitatea stradala urateste spatiul public si ne aglomereaza si ne sufoca si fara am putea sa vedem orasul, sa observam strazile si cladirile...
Tons of documentation is coming in from last month’s incredible New York Street Advertising Takeover, where hoards of artists and every day people came together to reclaim the streets by covering over 120 of New York’s illegal billboards with art. The project was organized by the Public Ad Campaign. Check out these three videos from the project:
De aici
Labels:
advertising,
conotatie
de
Corina Bordeianu