luni, 31 decembrie 2007

Context

1. In Statele Unite mai mult de o treime din consumul TV este online.

2. Comunicarea din second life

3. Retelele de socializare pe internet

4. Poti stoca si ai mult p un singur mail la gmail

5. reteaua Hi5

6. Un nou instrument de marketing: comunicarea directa pe internet

miercuri, 26 decembrie 2007

Alte jucarii






Gata cu alergatul pe afara si transpiratia inutila, gata cu jocurile colective in care copii se ranesc sau jucatul in nisip cu galetusa, de unde poate aduna multi microbi si copilul tau se poate imbolnavi.
De acum, copii tai pot sta in acasa cuminti, invatand sa cumpere pentru ca atunci cand vor fi mari, adica pe la 4 ani sa te ajute in casa cu aceste activitati atat de grele. Este o investitie atat pentru copii tai, cat si pentru tine. In plus, invata de la varste fragede ce inseamna sa fi cumpatat iar economiile tale se vor inmulti. (???)

De fapt ce e o jucarie? O metoda de a-l pune pe copil in tema cu greutatile vietii sau o metoda de relaxare pentru parintii care nu mai stiu cum sa se joace cu copii lor? Care este semnificatul jucariei. Unde vor sa ajunga?

sâmbătă, 15 decembrie 2007

NLP




Un exemplu de cat de usor poate fi un pubicitar influentat de context, de drumul zilnic catre birou, de un eveniment din casa sau de pe strada, de un comentariu e la TV, etc.

miercuri, 12 decembrie 2007

Europa imbatraneste




Pana nu primesc pe mail poze ca acestea, nu cred ziarele sau guvernul.

Mail-urile sau discutiile prietenesti reprezinta un indicator mai bun decat statisticile. E momentul cand oamenii simt ca ceva real se intampla, chiar fara a citi sau vedea la TV. Sau poate informatia era in stare latenta si imaginea/ discutia i-a dat o forma manifesta.

luni, 10 decembrie 2007

Cum ma simt de sarbatori in Bucuresti




Este prea aglomerat in perioada asta! Atmosfera consumerismului ii patrunde pe toti si ies in oras din ce in ce mai mult pentru a cauta cadouri.

Rezultatele unui sondaj realizat de Psihologia Azi releva faptul ca romanilor nu le place sa faca cumparaturi pentru cadouri, si totusi, in Bucuresti e plin.

"Sondajul arata ca pentru romani, shoppingul nu este o placere sau o modalitate de relaxare. Doar 30,81% dintre respondenti considera cumparaturile relaxante, in timp ce 69,19% sunt stresati de acest aspect. Chiar daca metoda de relaxare prin cumparaturi este des intalnit in alte tari. In Romania insa, „mersul la cumparaturi pentru relaxare“ este inca privilegiul persoanelor cu venit foarte mare. Femeile considera ca ele sunt cele care vin cu ideile pentru cadouri, asta in proportie de 71,33%, in timp ce numai 42,85% dintre barbati se mandresc cu acest lucru."



Magazinele sunt suprapopulate. Se asculta colinde. Poate poate cumperi mai multe cadouri!

Din acest motiv il sustin pe EUGENIO PERCOSSI cu asta.

Daca orice companie ar veni la mine cu mesajul "stiu ca te-ai saturat de consumerismul Craciunului, noi te lasam in pace", as pune-o pe shopping list.

joi, 6 decembrie 2007

Jucarii



Daca acum 20 de ani totul era foarte "hand made", acum este foarte "usb". Cred ca in curand in loc de "cum se joaca copilul meu" vom spune "cum isi customizeaza copilul meu jucaria". Sau poate va deveni totul doar virtual - nici nu va mai avea nevoie e jucarii?

luni, 3 decembrie 2007

Typography



Un tort, luat de la Cofetaria Constance, de pe Titulescu.
Le-am rugat pe "cofetarese" sa scrie pe tort "O pricomigdala". Dar pricomigdala s-a transformat in "pricomida", pe motivul ca "nu a intrat". Dar ghilimelele au intrat.

Dar care este talcul acestei povestitri? Persoanele care scriu cu litere mari de tipar nu au facut destula scoala, dar stiu meserie. Tortul a fost foarte bun!

(Explicatie foto: pentru ca nu am vrut ca tortul sa fie o pricomida, am acoperit "comida" si am pus in loc niste pricomigdale.)

duminică, 2 decembrie 2007

Incredibil






Ce poate sa faca niste media si un brad de Craciun. Cata expunere pentru Millenium. Cred ca a fost mai multa lume decat la defilarea de dimineata.

Si apropo, nu prea am vazut steaguri in Bucuresti de 1 Decembrie.

Sursa foto

sâmbătă, 1 decembrie 2007

Transformari


Am trecut de curand prin Horezu si m-am oprit la un magazin de ceramica. Pot sa spun doar ca nu am inteles nimic. Ce era acolo? Cam ce am gasit si pe site-ul asta

In revista Time Out era un articol care oferea o explicatie foarte petinenta. S-au intors romanii din Spania, de la munca, cu poze si cu noi idei despre ce si-ar dori sa vada si la ei in tara. Astfel ca au ajuns sa dea comanda mesterilor olari cu ce si-ar dori si ei. Ce a iesit? O noua cultura.

De fapt este modalitatea naturala de dezvoltare a romanilor. Poporul nu a urmat exemplul elitelor din tara ci a preluat din modelul altor tari, dar nu modelul elitelor ci modelul maselor. De ce? De ce elitele noastre nu sunt suficient de bune de urmat?

miercuri, 28 noiembrie 2007

Innosins





Imi asum riscul de a fi doar pe jumatate de acord cu Dan Popescu.

Sunt de acord cu Masca / persona - rolul pe care noi il jucam in fata altora in diferite situatii sociale, dar masca din light-box-urile lui Catalin mimeaza individualitatea si da iluzia individualitatii. Ea ascunde adevarul, fiindca nu exprima numai aparenta sociala a unui om iar omul se lasa devorat de monstrul social din el, fara sa vrea.

Ceea ce vreau sa spun este ca omul nu se insingureaza ci urmareste acelasi tipar din situatiile conflictuale din timpul zilei. Masca il obliga sa se poarte la fel cu cei din jurul lui; il constrange sa aiba aceleasi reactii in diferite situatii. Problema e ca omul uita sa isi transpuna dispoziitile pozitive in masca si o incarca de nagativism.

Iar asta este o conscinta a societatii de consum si a incercarii frustrante de a ne imbunatati viata, cand, de fapt, uitam ca viata noastra e buna.

duminică, 25 noiembrie 2007

Un pas face diferenta



Banda care delimiteaza marginea peronului de metrou acum este brandata de Allianz cu mesajul "Fiecare pas conteaza".
Initial banda brandata era la cativa centimetri distanta de banda de metrou. Dar acum,au mutat-o la un metru distanta. Cred ca mesajul este mai relevant sau cel putin vizibil :).

Adverising stuff



Am fost saptamana asta la Inpire 2008 si Zilele Biz - sectiunea de Marketing si Adverising. Am vazut cum literalmente industria publicitatii iti mananca zilele. Ma refer la blogging live. Foarte comic, dar util.

O concluzie importanta a saptamanii a fost moartea publicitatii traditionale. Trebuie sa ne luptam mai mult pentru a face un brand sa vorbeasca. Un "Key visual" nu este suficient, povestea din spatele lui trebuie sa il faca relevant. Trebuie sa ne luptam mai mult pentru a ne diferentia povestile. O sursa ar fi "consumer generated content". Alta ar fi bugetele.

Media traditionala pe de alta parte va suferi cateva transformari bine meritate. Sper din tot sufletul sa scapam de publicitatea din cutia postala si sa se dezvolte mai mult cea pe internet. Am si o imagine argument.

joi, 15 noiembrie 2007

Dispozitii




Trezeste emotii...

miercuri, 14 noiembrie 2007

Ce marci de zahar cunoasteti?


Lansez si eu un mini omnibus.
Va rog sa imi spuneti toate marcile care va vin in minte.

Multam!


Update. Imi pare rau ca nu mi-au raspuns mai multi, dar conceptul e urmatorul: Diamant ia din capitalul de imagine al altor marci pentru ca se numeste Kristal (sau Cristal - depinde pe ce parte a ambalajului te uiti). Desi dupa normele europene nu mai au voie sa scrie Cristal pe ambalaj ci "Zahar Alb". Dar ei, si multi altii continua sa o faca. Si in mintea consumatorului razuna clar si indraznet ca marca unica "Cristal", in loc de Margaritar, Coronita, Lemarco, etc.

De ce?

marți, 13 noiembrie 2007

Cum te lasi influentat de context





Best context planning :)

Citeam zilele trecute un articol mai vechi din Biz "Top Brands" si am gasit o macheta Metropolis. Sincer, la prima rasfoire mi s-a parut ca trebuie sa apara Metropolis printre cele mai importante brand-uri. Silly me!

Oricum, felicitari Mihnea si Bianca!

vineri, 9 noiembrie 2007

Mascota Starlink

joi, 8 noiembrie 2007

Revolta impotriva consumerismului




Incepem sa luptam impotriva consumerismului?

Am vazut la Carrefour preturi mult mai mari decat in alte magazine - pentru anumite categorii de produse, si nimeni nu sesizeaza, dar magazinul e plin! Adaosul lor comercial este mult mai mare decat spre exemplu un magazin din Cocor si pe de alta parte comunica "platesti unu si jumatate e gratis".

E cumva Carrefour centrat pe nevoile tale? ("consumer centric")

Traim cu asta fara sa ne revoltam sau sesizam?

Cand vor comunica "mancare putina, dar buna"?

Am gasit aici un proiect interesant - simplicitate voluntara. Redau textul de acolo pur si simplu pentru ca este convingator:

"Traiul simplu (numit si “simplicitate voluntara”) inseamna o viata examinata – adica cea in care omul a decis ceea ce este principal sau “suficient”, scapand de restul. Trairea simpla nu implica respectarea unui set de reguli stricte, ci mai degraba il obliga pe individ sa fie consecvent cu sine insusi si sa delibereze.
Artistii pot urmarii simplicitatea vietii in diferite feluri, si din mai multe motive, cum ar fi revolta impotriva consumerismului, a materialismului sau a agitatiei urbane. In reprezentari, unii pot alege accentuarea “vesticizarii societatii”, in timp ce altii creeaza intr-o maniera simplista, din motive estetice personale sau un simt al corectitudinii.

Expozitia Simple Living va prezenta o serie de proiecte video (toate avand un caracter descriptiv), apartinand tinerei generatii de artisti din Republica Ceha, care vor arata ce e simplicitate si ce nu, si in ce masura aceasta simplicitate poate avea un efect transformator asupra discursului public despre arta contemporana.

http://www.brukenthalmuseum.ro/
http://www.sibiu2007.ro/

marți, 6 noiembrie 2007

Un neconventional pentru Apa Nova.



Dupa o campanie in care bucurestenii ar trebui sa invete sa-si mai iubeasca orasul, iata cat de mult isi iubesc locurile de parcare:).

Apa Nova, inainte sa comunici, de ce nu te-ai gandit ca tot bugetul ar putea fi redirectionat catre solicitarile din Bucuresti?

Sincer, eu ca si consumator, nu am solicitat sa ma faci sa imi iubesc orasul!

Vergogna



Per tutti gli italiani che non sanno che "rom" non e` uguale a "rumeno" pero` a zingaro e che fanno politica negativa al nostro paese!

Pensate veramente che la criminalita in Italia indossi abiti rumeni?

Vergogna!

sâmbătă, 3 noiembrie 2007

Incepem recrutarile pentru Jr Communication Planner



Nu trebuie sa fi lucrat in publicitate, dar trebuie sa fii un consumator de publicitate. Trebuie sa ai la indemana Campaign, iqads, sa citesti bloguri si sa ai habar ce se intampla in orasul tau. Poate chiar sa poti face o caracterizare a zonei Colentina vs Titan.

Poate ca inca nu ai vocabularul unui publicitar, dar e absolut necesar sa faci zapping cand e televizorul deschis si sa te relaxezi in fata unui calup publicitar pana cand cineva iti spune "destul, ne-am saturat!" :).

Daca pana acum nu ai scanat televizorul pentru a cauta o reclama, nu-ti trimite cv-ul la corina.bordeianu@starlink.ro

De ce ai alege Starlink?
1. O serie de traininguri pe strategie si cercetare
2. Lucrul pe clienti mari, multi-nationali sau mici, nationali, dar cu potential urias de comunicare pentru la anu'
3. Acces la know-how-ul agentiei
4. Acces la masa de "ping-pong" si la cea de fussball
5. Acces liber la petrecerile Starlink - cel putin una pe luna

A, si e absolut necesar sa stii cateva campanii Starlink.

miercuri, 31 octombrie 2007

Se poate si mai mult?





Chiar nu inteleg.
Ce s-ar intampla daca pentru o luna o companie ar cumpara tot spatiul TV?
Nu exista si niste limite?

marți, 30 octombrie 2007

Legaturi



Clipul imi aduce aminte de o imagine a grupului subREAL. Nu o gasesc pe net, dar cunoscatorii probabil o stiu, oricum o gasesc in carti de specialitate. (Interviewing the cities).

sâmbătă, 27 octombrie 2007

199 de mii lei



Un film care care nu surprinde cu nimic, dar care vinde. Actual, socio-publicitar si comic. Toti publicitarii resimt la un momemt dat o criza de identitate suprapusa peste un morala de tipul `Ce naiba fac eu aici'.

Ce naiba fac eu pe blogul asta?

miercuri, 24 octombrie 2007

Premiu





II felicit pe colegii mei de la creatie pentru premiul de la Golden Drum! (Burcea si Gurau). Pe cat de simpla este creatia, pe atat de convingatoare.

Utilizarea semnelor cunoscute face imaginea usor de citit si de inteles si in acelasi timp ilustreaza original beneficiul produsului. Nu imi place insa perspectiva din care a fost fotografiat manerul deoarece lasa loc de interpretari. Inclinarea spre dreapta poate fi judecata in plan pozitiv dar, poate fi si un semn de instabilitate al marcii. Cu toate acestea print-ul a catstigat mai multe premii, asa ca nu trebuie eu sa judec :).

Golden Drum ne-a mai adus o nominalizare pentru Bixtonim Xylo "Dog trainer". Foarte reusit spotul, chiar ar fi meritat sa castige ceva :).

duminică, 21 octombrie 2007

Radio Guerrilla - propunere



Campania sociala on-air Guerrilla este magnifica si pe cat de magnifica este pe atat de ofertanta.

O ruta sigura pe care o vad: transportul RATB.
Care sunt retinerile fata de acest mijloc de transport, in afara de miros si inghesuiala? De cele mai multe ori, povestile legate de acestea nu intra in categoria "o zi frumoasa". Cultura autobuzului, tramvaiului si a troleibuzului include semne ale violentei verbale si fizice, ale agresiunii sexuale, mult rasism si tratament preferential din partea controlorilor (nu ar da amenda rromilor daca sunt in grup, sau domnilor imbracati la patru ace). Atacurile psihice violente sunt completate de hotii de buzunare.

Toate atitudinile legate de transportul public de suprafata se transforma in prejudicii greu de schimbat si toate aceste povesti fac din drumul cu RATB-ul un chin.

Din aceste motive vad o continuare foarte logica a campaniei "tara normala". O cooperare cu RATB. Beneficiul RATB ar fi ca oamenii ar fi mai linistiti. Banuiesc ca daca li s-ar povesti pe acelasi ton toate chinurile ...

Dar, poate ca au facut deja asta. Nu stiu. Eu nu folosesc RATB. Nu pot :))

vineri, 19 octombrie 2007

More about semiotics


O alta firma care se ocupa de analiza semiotica: Lawes Consulting.
Sunt pe site cateva lucrari interesante.

Emotie - Millenium Bank

De ce sa ne facem un card de credit sau un credit? Pentru ca iubim banca.
Am intrat pe site-ul bancii si nu am gasit nicun motiv rational pentru a deschide un cont la ei. Nu vad beneficiile. Nu stiu care e dobanda anuala la un card de credit.

Dar cat timp avem emotii, aspiratii si dragoste traim in armonie si echilibru si ne permitem sa apelam la serviciile unei banci. Asta e "insight-ul"?

miercuri, 17 octombrie 2007

Razbunatorul


http://www.razbunatorul.org/

Un interactiv plin de conotatii negative. De spaima ca este cineva in spatele tau, nervos ca vorbesti mult la telefon, vei vorbi mai mult; declinata in nervos ca altii vorbesc mult, tu vei vorbi mai mult ca ei.

De cand creem supranevoi? Este replica pentru cosmote - 2000 de minute?

marți, 16 octombrie 2007

Apropo de



Proiectul lui Matei Bejenaru - Ghid de calatorie :)
Am vazut si aplicarea in spatiu neconventional pentru Illy. Aici cateva detalii.

luni, 15 octombrie 2007

Ambient Media




Puteti vedea aici cateva imagini din proiectul Alinei Buga.

Implicarea oamenilor in strada este inca o tinta greu de atins la noi, dar, daca am urmari mai atent ce se intampla in arta contemporana, probabil ca am reusi sa atingem acest obiectiv.

Un alt exemplu de implicare a oamenilor in "ceva" sunt lucrarile lui Matei Bejenaru. Aici una dintre ele.

Ce que je suis



Scurt eseu asupra vietii - animatie premiata in cadrul animest la sectiunea videoclipuri si reclame.

luni, 8 octombrie 2007

Turisti verzi




Am deschis ieri un manual de engleza editat de MACMILLAN dupa care se invata la gimnaziu. Unul dintre textele de studiat - "How to be a green tourist" expune 10 principii pentru a fi un turist capabil sa castige de pe urma spatiului cultural pe care urmeaza sa il viziteze si nu sa il jefuiasca. (printre care: adopta stilul de viata al bastinasilor, mergi cu transportul public, incearca sa le intelegi cultura, invata limba, etc.)

Initial textul mi-a adus aminte de o expozitie de fotografie a lui Nicu Ilfoveanu - Tourist you are the terorist si de intreg conceptul de devastare a spatiului cultural de catre turisti.

Nu ma asteptam sa apara in carti educative acest concept, dar se pare ca oamenii s-au saturat sa fie invadati si pustiiti cultural.

Curentul ar putea avea si la noi impact pentru responsabilitatea fata de consumatori, depinde cum il putem folosi.

duminică, 7 octombrie 2007

Semnificanti transformati


EA Games a contractat 4 dintre designeri din UK pentru o colectie speciala dedicata pentru The Sims.

Produsele, inpirate din desenele manga , reflecta principiile jocului de sistematizare si creativitate.

Nu doar desenul manga este un semnificant schimbat ci si conceptul de a te imbraca si a gandi spatiul personal.

joi, 4 octombrie 2007

New trend



Ambalajele la bauturi - fie alcoolice fie non-alcoolice au un design usor de recunoscut si diferentiator in categorie. O sticla de bere pusa in raft langa sucuri este usor de identificat si considerat ca locul ei nu este acolo si ca poate e o greseala.

Dar ce se intampla cand o sticla/doza de bere poarta inscriptia de suc in contextul in care e trecuta si marca de bere arhicunoscuta?
Sau cand o sticla de apa minerala arata ca o sticla de vodka?

E adevarat ca poate fi pozitionata pentru femei, dar daca femeile o ofera copiilor lor?

Cum se vor schimba obisnuintele de consum pentru viitoarea generatie daca de la varsta de 4 ani ei beau suc in cutie de bere? Se creeaza o schimbare de atitudine intre imagine si continut?

marți, 2 octombrie 2007

Radio exclusiv on-line


Radio Lynx, Radio 3 Net si Clandestino.

Care va avea cel mai mare succes la tineri?

Cel care foloseste cele mai multe icon-uri "tineresti"?

Senzatii tactile




De exploatat senzatiile tactile.
(context: Casa Poporului, IAA Summit, un covor persan nou)

joi, 20 septembrie 2007

Stella Artois




Este o campanie virala care m-a uimit in mod placut, atat de placut incat sa o dau mai departe.
Masculinitatea & istorie & interactivitate & traditia berii & atat de multe alte conotatii, foarte puternice si europene.

Imagini socante - manipulare

Ati vazut stirea de aseara de pe PRO?
IMAGINI ŞOCANTE: Pisică omorâtă în scara blocului de câţiva tineri.

Cine s-a uitat mai atent - (vezi filmatul de pe net) va observa si promo pt Prison Break. Ce cauta acest promo pe fondul unei stiri agresive? Cum a fost aleasa stirea? Cum a intrat in calup? Momentul de receptivitate este maxim si foarte bine ales, dar nu imi miroase a alceva decat a manipulare. :(

Felicitari PRO pentru strategia "agresiva" de promovare a serialului!

Eva a trait la Plescoi





Dupa discursul pe care l-a sustinut dl. Moisescu evenimentul a fost un BTL foarte reusit pentru carnatii de Plescoi. Discursul a fost ales prost pentru o lucrare de sculptura asociata cu expozitia de fotografie, dar excelent pentru marca Plescoi.

De ce e Eva din Plescoi? Povestea este la fel de dramatica ca si imaginea Evei din expozitie. Femeile din Plescoi sunt pastratoare ale traditiei romanesti. Acum ceva ani ele nu aveau voie sa produca acesti carnati. Erau inchise si pedepsite, dar desi amenintate, au tinut vie traditia carnatilor.

In plus, in expozitie, conceptul "Eva" se asociaza cu cel de "protest impotriva fast-food-ului".
Denotatia evenimentului consta in prima femeie si primul carnat din Romania.
Conotatiile merg mai mult inspre zona artificialului, a batranetii si a demonetizarii. Eva nu mai este femeia tanara, aceasta ipostaza s-a schimbat, Eva a imbatranit. Desi aceasta ipostaza ii confera mai multa autoritate in fata publicului larg, conceptul explica faptul ca daca nu o readucem in atentie riscam sa o ingropam de tot pe Eva, sa o uitam.

Asocierea cu carnatii acum este evidenta. Ingropam traditiile pentru ca nu ne mai ocupam de ele. Desi acestea au multa istorie in spate, daca nu le readucem in discutie le uitam si valoarea lor se demonetizeaza. Iar carnatii sunt foarte buni! :))

Negocierea spatiului mediatic de catre un artsit



Am fost aseara la vernisajul expozitiei "eRROr ocCuReD" a artistului Florin Ciulache (Galeria H`art).

Fotografiile negociaza spatiul "multitasking" cu care ne confruntam zilnic. Lucrand cu televizorul deschis se lasa expus unei serii de imagini pe care cu greu le poti transpune vizual. Sunt fraturi ale materiei, suprafete rupte din intreg si transformate in intreg imbucatatit.

Ciulache transpune in print ceea ce multe cercetari de media incearca sa transforme in teorie. Cam asta iese atunci cand gospodina da drumul la TV dupa ce a venit de la birou si incepe sa gateasca. Sau cand adolescentul cauta pe internet informatii despre noul iPhone, ascultand un radio on-line, discutand cu prietenii pe mess despre noul telefon dar si cu TV-ul deschis. Sau sotul obosit dupa o zi de munca citeste cronica ascultand stirile de la ora 19 si asteptand un telefon sa sune. Spatiul mediatic se schimba si noi, ca si consumatori, tindem sa ramanem cu cateva franturi, precum un PC care da erori.

"Una dintre functiile importante ale artei este arhivarea. O arhivare subiectiva ce-i drept, care reinventeaza de multe ori realitatea in momentul in care identifica o imagine iconica. Florin Ciulache picteaza cu televizorul deschis, marturisind ca in epoca televizorului si a internetului realitatea s-a schimbat, ca imaginile decisive vor veni prin eter si ca artistul-pescar trebuie sa stea pregatit cu telecomanda in mana pentru a le gasi." Dan Popescu

luni, 17 septembrie 2007

WOM

Ce o mai fi si asta?

vineri, 14 septembrie 2007

Holograme - Icon contemporan






Denotatie: holografia este o formă avansată a tehnicii fotografice; înregistrările obţinute se numesc holograme.

Conotatie:
- filmul Terminator - pentru mine e prima holograma pe care am vazut-o
- posibilitatea de a urmari mai multe puncte deodata
- Kitsch-urile din mall - iti poti grava fata intr-un glob de plastic

Folosirea hologramelor intr-o defilare mi se pare putin prea mult. E ca apusul din fotografiile de moda. Toti se uita la apus, nu la haine.

Cofetaria Agapitos


Agapitos

Semnificat: Agapito - a fost papa al bisericii catolice din anul 535 pana in 536. A fost ales sfant al acestei biserici si este sarbatorit pe data de 28 aprilie.

Semnificat 2: Agapitos: deriva din grecescul agape, dragoste intensa, in special in sens crestinesc.

Unde e legatura cu prajiturile?

Home Deco By Ikea






Stiu de parteneriat Ikea - BCR. Dar celelalte?
Mai ales ultima foto care e facuta in magazinul Vodafone, in contextul "Vodafone pentru acasa" ...

Vom ajunge sa aratam toti ca niste Ikeisti? Unde-i diferentiarea?

Poate e doar lampa de vina :). Sau biblioteca care tinteste nivelul de educatie ridicat? Oricum ar fi, in contextul de "pentru acasa" se vinde foarte bine conceptul Ikea. Astept sa-l vad implementat si in sectorul electrocasnice.

miercuri, 12 septembrie 2007

Solutie




Ce-ar fi daca am inlocui cuvantul "problema" cu "solutie".

Ne-ar fi mai usor sa comunicam intr-o situatie conflictuala. In loc de "Avem o problema!" am spune cu zambetul pe buze "Avem o solutie!". :)

Logo-uri asemanatoare





Inclinare spre dreapta (vezi semnificatia intr-un post mai vechi aici), tip de litera asemanator, aspirational.

luni, 10 septembrie 2007

Ratatouille - greu de vandut



Remy este un tanar soarece al carui vis este sa devina maestru bucatar.

Un sobolan, bucatar? Nici macar soarece, sobolan!

Perceptia despre sobolani, care de obicei se invart pe langa sau chiar in interiorul casei omului este ca aduc boli si mizerie si provoaca stricaciuni. In film personajul principal este un sobolan negru, de casa, care traieste in camari si poduri. Si revin, bucatar? In Europa (nu stiu daca americanii au asa ceva) aceste rozatoare chiar transmit boli infectioase. Iar dorinta cea mai mare a oamenilor este sa nu ii vada printre alimente.

Comportamentul sobolanilor este ilustrat doar pe jumatate in film.

Filmul ocoleste jumatatea agresiva a lor. Sobolanii sunt foarte agresivi, atat in colonie cat si in afara ei - impotriva intrusilor. Ei se alerage, se lovesc, se musca pana cand unul dintre ei invinge si il domina pe celalat. Doar sobolanii tineri se joaca unul cu celalat fara a le pasa de ierarhii, care devin foarte importante la maturitate.
Partea pe care nu o scapa in film este figura paterna si felul cum aleg ce mananca. Exista un sobolan "tata" - conducator si toti asculta de el fara sa scoata un sunet. Acest "tata" ii conduce pe ceilalti sobolani catre locul de unde se pot aproviziona cu mancare. In realitate sobolanii sunt foarte atenti cu ceea ce manaca pentru ca nu pot vomita in cazul in care ceva nu le pica bine. Tatal grupului se ingrijeste ca acest lucru sa nu se intample si alege locatiile de unde pot fura mancare.

Perfect pana aici, dar sa fie chiar atat de selectiv incat sa vrea sa prepare mancaruri alese?